Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
mei 16, 2016

Boze burgers

Tijdens de commissievergadering Ruimte van afgelopen woensdag waren er twee onderwerpen die ik eruit wil lichten.
Als eerste was er het agendapunt inspraak. Een van de insprekers liet duidelijk zijn ergernis blijken over het uitblijven van beslissingen rondom Witte Kruis Babberich. Volgens mij was het geduld van de inspreker dhr. R. Kleinpenning van de Actiegroep Babberichseweg gewoon op. Het ging hem natuurlijk over de doortrekking van het Witte Kruis. Dat plan is nu samengevoegd met de projecten A15/ A12 alsmede de op-en afrit Zevenaar-Oost. De verkeersoverlast Babberichseweg en Babberich wordt alleen maar erger. En het college maar ook de raad zijn stil. De actiegroep had al heel wat correspondentie die zij vanuit de Provincie Gelderland hadden ontvangen waaruit blijkt dat er totaal niet meer gesproken wordt over deze doortrekking. Iets wat de actiegroep wel verwacht had. Maar goed. Leest u zelf door deze link aan te klikken.
Zie: Inspraak 11-5-2016

Wanneer je dan ook nog weet dat er partijen zijn die al deze infrastructurele werken willen verbinden aan het wel of niet herindelen dan kan het toch nog spannend worden. Lokaal Belang heeft dat in ieder geval in de wandelgangen maar ook wat voorzichtiger in het openbaar laten weten dat zij geen medewerking aan de fusie tussen Zevenaar en Rijnwaarden zullen verlenen. Ben benieuwd of deze gespierde taal wordt overgenomen door andere partijen en dat daar aan vast gehouden wordt. Ook de VVD-fractie heeft zich daar al eerder over uitgesproken. Afwachten maar weer.
Toch wel een paar brekebeentjes zitten er in het college van Zevenaar hoor. Alleen had ik dat niet verwacht van Anja van Norel want dat was echt zoals je de volgende inspreker in acht neemt.

Dat was dus bij het tweede inspraakpunt. Dat waren boze burgers van Zevenaar van Bergvrede en Bastion en aan de Bommersheufsestraat, naast Het Musiater. Zij vragen de gemeenteraad het collegebesluit niet goed te keuren over het bouwen van een woontoren van 6 hoog (20 meter). Ze hadden 18 bezwaarmakers die nog eens werd ondersteund door iets minder dan honderd handtekeningen. Het is echt van de gekke dat wethouder van Norel zich voor een karretje laat spannen van een bouwer die daar natuurlijk dik geld aan kan verdienen. Wethouder van Norel baseert zich op een bestemmingsplan van 1997 waarin dat wel toegestaan zou zijn. Nou ja. Dat is echt van de gekke vind ik. Zelf wist Anja van Norel geen antwoorden te geven op vragen vanuit de commissie en moest ze zich laten souffleren door de woordvoerder van de bouwer en een gemeenteambtenaar. Een brevet van onvermogen is hier op z’n plaats. Vind ik. Sterker nog Een motie van wantrouwen of treurnis dan. Laten we het netjes houden. Feit blijft dat dit niet kan. Nu maar hopen dat de meerderheid van de raad dit straks ook vindt. Nog een detail. Afgelopen week hebben bewoners uit de wijk laten zien dat het slecht gesteld is met parkeerplaatsen in die wijk door een vuilniswagen niet te laten passeren. Hoe vraagt u zich af? Gewoon door twee auto’s te parkeren aan de Bastion waar dat is toegestaan alleen hebben die bewoners zoveel zelfdiscipline om dat niet te doen. De mensen van de vuilniswagen hadden begrip voor de actie. Had ik ook niet anders van hen verwacht. Zo zitten ze op de werf gelukkig in elkaar. College en raad van Zevenaar. Zetten jullie je nu eens eindelijk in voor betaalbare / sociale woningbouw i.p.v.. dure appartementen te bouwen.

Via de media vernam ik dat een ander brekebeentje uit het college, de heer Stef Bijl wethouder van de PvdA, nu eindelijk toegaf dat het m.b.t. de financiering van bijeenkomsten over de GVL niet goed was verlopen. Hij zegt het niet maar bedoelde eigenlijk dat het een puinhoop was. Raadsleden werden voor een voldongen feit gesteld. In ieder geval hebben de partijen in de commissie Middelen gevraagd om weer uitstel te geven aan het toestaan van een GVL. Raadsleden vertrouwen het college volgens mij voor geen meter omdat ze niet weten wat hen exact te wachten staat. Nu dus ook op het financiële vlak. En dat is niet gek als je beseft dat Zevenaar bijna twee ton zelf moet betalen aan de bijeenkomsten die er zijn geweest. “Wat volgt er nog meer?” vragen raadsleden zich vast af. Zevenaar is al zo rijk, maar niet heus.
Donderdag 19 mei is het definitieve voorstel aan de orde (Herindelingsadvies Rijnwaarden-Zevenaar) U hoort nog van mij.

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?