Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
februari 24, 2017
Written by , Posted in Uncategorized

Door bomen in Zevenaar

Beste lezers en lezeressen,

Bomen en groenbeleid in het algemeen zijn ook in Zevenaar altijd al een onderwerp van gesprek geweest. Nu na al die bezuinigingen op dat gebied wordt het echt eens tijd om de politiek koppen bij elkaar te steken. Kom je Zevenaar binnen via diverse toegangswegen dan zie je de verpaupering door onkruid langs de bermen. Sommigen vinden dat prima, vooral zij die voor de miertjes en de piertjes zijn. Nu ben ik echt geen natuurhater, verre van dat. Maar het is allemaal wel doorgeschoten. Een aanfluiting vind ik het als je Zevenaar binnen komt rijden. Met de bomen in Zevenaar is het ook slecht gesteld. In Zevenaar kapt men één boom omdat de opvoeders van een kind zeggen dat die er last van heeft. Dat heeft de krant een paar maanden geleden gehaald. Met allerlei slecht onderbouwde argumenten krijgt de moeder van dat kind toch haar zin. De boom verdwijnt. Het ging hier om een Esdoorn in Zevenaar. Bomen vallen bij bosjes in Zevenaar. In ieder geval de verrotte takken vallen er af bij een beetje wind. Zelf heb ik dat bij mij ook kunnen ervaren. Eerder viel er een boom op de auto van de buren, november vorig jaar gebeurde dat bij mijn auto terwijl ik en anderen al aan de bel getrokken hadden bij de gemeente dat de bomen verrot waren. Maar nee hoor. Daar was geen enkele sprake van. Zo ook gisterenavond. Zie bijgaande foto:

Verrotte boom Schepershof

Ook deze bomen zijn allang verrot. Zevenaar geeft geen gehoor en ziedaar het resultaat. Volgens mij geloven raadsleden alle rapporten over inspecties. Moet je niet doen. De bedoeling van het dualisme (ontvlechting raad en college) was toch met de benen in de klei te gaan staan? Weinig van te merken hoor heren en dames politici. Jammer maar misschien breken er na de verkiezingen in november betere tijden aan.

Zevenaar gaat er prat op veel bommen te hebben. Prima zou je zeggen, niets mis mee. Maar laten ze dat groen dan ook onderhouden. Het vuil op de trottoirs is ook zo iets. Dat noemen ze stoepgroente. Ik zou zo zeggen: ”Verdeel dat onder de ambtenaren en eet dat dan lekker zelf op”. Ik vind het in ieder geval een aanfluiting. Daar kan je heel lang over praten, maar voor sommigen geldt dat ze daar ook heel kort over bomen. Hetzelfde geldt voor hondenpoep bakken. Veel gemeenten gaan daar wel fatsoenlijk mee om door schone losloopterreinen te installeren en ook schoon te houden en poepbakken zoals o.a. in Montferland is gebeurd te plaatsen. Zie bijgaande foto:

IMG_kaaz2

Nu loop je, ik tenminste, ik weet niet hoe lang met een poepzakje te zeulen eer je een prullenbak tegenkomt. En daar wordt van alles en nog wat ingegooid. Ja vind, u dat gek? Nee hoor. Ik vind dat niet. De kleppen waardoor je afval kan deponeren zijn te groot. Bij speciale hondenpoep bakken zijn ze klein en de gemeente ambtenaren weten wat ze er in kunnen vinden bij het ledigen. Politici, denk daar ook eens aan want bijna zeventig euro per jaar betalen is ook niet mis. Bestem het dan niet voor algemene middelen om de gemeentekas te spekken, maar besteed het daar waar het voor bedoeld is. Hoe dat te betalen? Gewoon, minder subsidies aan allerlei leuke PvdA speeltje schenken.
Ook hier kan je een flink over door bomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?