Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
april 24, 2017
Written by , Posted in Uncategorized

Babberichseweg de snel(ste)weg in Babberich

Beste lezers en lezeressen,

Babberichseweg de snel(ste)weg in Babberich is geen gerucht (zie mijn column hiervoor over dat fenomeen).

Het is wel erg stil rond wethouder Albers daar waar het gaat over ??? juist u weet het wel, de Babberichseweg.
Afgelopen februari – maart heeft er wel 2 weken een snelheidsmelder-matrixbord ter hoogte van het schuttersgebouw aan de weg gehangen. Dat bord, en niet iedereen weet dit denk ik, noteert ook de snelheden die gereden worden. Wat bleek. De hoogste snelheid in die periode die was geregistreerd was, en nu niet schrikken: 154 km per uur!!! Er waren meer snelheidsovertredingen maar deze snelheid spande de kroon. Wordt het nu echt niet eens tijd voor mijn wensenlijstje namelijk FLITSPALEN. Hoe simpel kan je het hebben. Dus gewoon een snelheidsbeperking instellen van 60 kilometer per uur.
Een paar verkeersremmende maatregelen en wat flitspalen op een paar strategisch punten en klaar is kees, eh klaar is Toontje dan. Ik vind dat Toontje een toontje te laag zingt. Toon. Stel nu eens een nieuwe snelheidsmeting voor. Mooi zou zijn met flitspalen. Haal je gelijk de idioten van de weg. Misschien dat je dan een toontje hoger gaat zingen. Een tandje hoger mag ook, als dat tenminste mag van Lokaal Belang? En LB’ers. Kom nou niet aan met het gezever dat de wethouders van jullie ontvlecht zijn van de raadsleden zo na de dualisering. Ik weet namelijk dat jullie veel overleg hebben met je wethouders. Al was het in het kader van de dualisering nu juist de bedoeling dat overleg met de wethouders zou verdwijnen zodat raads- en collegeleden gemakkelijker en vrijelijk kunnen beslissen. Ik weet ook dat er partijen zijn waar dat wel gebeurt maar die heten zeker niet Lokaal Belang, want die zouden zo hun eigen belang uit het oog verliezen, wat weleens zou kunnen betekenen dat de a.s. verkiezingen van november voor Zevenaar slecht uit kan pakken voor LB en de andere lokalo’s. We zullen het zien.
Maar verder met de Babberichseweg.

Het is namelijk inmiddels 15 (!!!) maanden geleden dat er een meeting geweest is over het Arcadis-onderzoek met betrokkenen. Toen is er gesproken over ‘snelle’ maatregelen, te weten aanleg oversteek en middengeleiders bij Bettestraatje en extra signaleringsverlichting bij Babborgaplein-oversteek. Niks snel gebeurd en het blijft nog stil ook. Dat laatste zouden de Babberichseweg bewoners toejuichen denk ik. Een beetje stilte dan.

Maar nee. Men zit bij de provincie zegt men in een zogenaamde “pre-verkenningsfase”. Hadden ze beter echte verkenners kunnen raadplegen. Die zijn veel sneller. Op 9 mei is er een informatieve-avond gepland in het gemeentehuis van Zevenaar, waarbij de provincie Gelderland betrokkenen gaat bijpraten. Dat wordt hoop ik niet de tweede pre-verkenningsfase. Mensen, wat duurt dat allemaal lang. Zou het met verkiezingen te maken hebben?

Onlangs heeft MKB Zevenaar een meeting gehad met vertegenwoordigers van provincie Gelderland waarbij men met een bus door Zevenaar gereden is om te spreken over de infrastructurele problemen. Toen kwam Witte Kruis natuurlijk ook ter sprake en vertelde een vertegenwoordiger van de provincie Gelderland dat men nu ook weer de doortrekking van de weg vanaf Rijnwaarden voorbij aan de Zwanenwaay en dan aansluitend op de Beekseweg overweegt. Dat is toch heel opvallend nieuws zou je zeggen naast alle eerder voorgestelde alternatieven die toen van tafel werden geveegd als “niet realistisch”.
Beste lezers en lezeressen. Bovenstaandee eiten zijn geen geruchten hoor maar komen uit zeer betrouwbare bronnen. Nu maar weer 9 mei afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?