Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
mei 31, 2017
Written by , Posted in Uncategorized

uitspraak RVS m.b.t. bestemmigsplan Bommerheuf

Beste lezers en lezeressen,

De zoveelste blunder van de gemeente Zevenaar is wederom geschied. Of het bij de gemeente Zevenaar nu over personeelsaangelegenheden of bestemmingsplannen gaat. Hat maakt geen bal uit.

Waar ik tegen geageerd had in mijn columns wordt eigenlijk, maar dan natuurlijk uitvoeriger, door de RvS aan tegemoet gekomen. Tel daarbij op de argumenten van de bezwaarmakers verwoord door het trio Klein Bleumink, van de Wouw en Polman, of misschien beter gezegd: De drie musketiers en met Ed van der Schaft van de SP erbij worden het er vier zijn. Tel uit je winst. De RvS heeft hen op diverse punten in het gelijk gesteld. De consequenties daarvan? Jawel hoor. Zevenaar moet het besluit omtrent de woontoren herstellen en het nieuwe besluit moeten ze dan op de wettelijk voorgeschreven wijze bekend maken. Zouden ze dat laatste wel kunnen? Ik weet het niet. Dat moeten we maar weer afwachten.
Helaas vond de rechter geen argumenten om de bouwhoogte tegen te gaan. Maar ja, het is nu eenmaal niet anders.

De heer Jan van de Wouw liet mij weten verheugd te zijn met deze uitspraak in het algemeen. In ieder geval mag de gemeente Zevenaar weer terug het hok in om haar huiswerk beter te doen. Dan moeten ze het weer voorleggen aan de commissie Ruimte, indien die commissie akkoord gaat, dan kan het weer naar de gemeenteraad. Ik denk dat dit over de verkiezingen van november wordt getild.

Feit blijft dat Zevenaar niets leert van de in het verleden gemaakte fouten. Lekker clubje hoor. Maar goed beste lezers en lezeressen, leest u de onderstaand uitspraak van de Raad van State maar eens goed door. Tenslotte “moet” u straks in november gaan stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Het wordt u wel moeilijk gemaakt toch? Maar u gaat daarover en zoals u weet. Het volk krijgt de regering die het verdient. U mag het zeggen. Maar dat was u inmiddels van mij al gewend denk ik.

Uitspraak Raad van State:

https://t.co/oBR81uptSr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?