Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
juni 02, 2017
Written by , Posted in Uncategorized

Treurige motie van de VVD voor D66 wethouder

Beste lezers en lezeressen,

Het was voor mij weer een feest van herkenning om te kijken en te luisteren naar wethouder van der Werff. Nu ging het over de scholen Platanelaan. Het was wederom een hoog Ruiteriaans taalgebruik. Babbel babbel babbel, niets zeggend dus maar veel “mooie woorden”. Het lijkt of de wethouder denkt: “Wat praat ik toch beschaafd hé? ,daar moeten de raadsleden toch gevoelig voor zijn?” Mooi niet. Want de meerderheid zag dit anders. Dus weer de zoveelste blunder in Zevenaar

Zoals we gewend zijn was wethouder van der Werff, die het cijfer tien in haar voornaam heeft staan, nog niet eens toe aan een één (dat wordt het dus nu éénke van der Werff). Wat een arrogantie zeg.

Er werden 1.698 handtekeningen aangeboden aan het college van B&W om te proberen tot een oplossing te komen. Maar die kwam er niet. In de wens was o.a. opgenomen dat de scholen minimaal 5,7 miljoen euro nodig hebben.

Of ze dat krijgen?

Ik vrees met grote vreze met deze wethouder en dit college aan het roer. Feit blijft dat wethouder van der Werff de raad onvoldoende heeft voorgelicht. Het lijkt er zelfs op dat zij zaken achter heeft gehouden of op z’n minst niet volledig heeft gecommuniceerd of rooskleuriger voorgesteld. En zoals gewoonlijk. Ze leunt te veel op de ambtelijke adviezen.

Niet gek dat de VVD een motie van treurnis had opgesteld. Prima hoor, maar het had voor mij een motie van wantrouwen mogen zijn. Opstappen van wethouder van der Werff was dan nog de enige weg geweest. Daar denkt niet iedereen zo over blijkbaar. In ieder geval was de motie van treurnis tegen de wethouder en het voltallige college wel mager maar zeker dik verdiend. Ik denk dat de overige collegeleden dat ook wel zo ervaren toch?

Het was een behoorlijk hectische raadsvergadering. Kijkt u zelf nog via Zevenaar life naar dat agendapunt? Mag u het weer zeggen. Wat mij betreft zeker geen D66 meer in het nieuwe college. We tellen de dagen tot november af. Dan zijn er zoals de meesten van u weten verkiezingen in Zevenaar.

Over de motie zie:

AANVAARD MOTIE van treurnis VVD Platanenlaan raad 31 mei 2017 (1)

Voor de motie stemden 14 raadsleden (Lokaal Belang, VVD, SP en Sociaal Zevenaar) en tegen 8 (PvdA, CDA en D66). Die willen na november vast een nieuw college gaan vormen.

Een amendement van CDA, PvdA en SP om die bijdrage van de scholen op maximaal 250.000 euro vast te stellen, haalde het niet. Het was gelijk spel en werd daardoor uitgesteld tot 5 juli aanstaande.

Over het amendement zie:

STEMMEN GESTAAKT Amendement CDA, SP en PvdA inzake raadsvoorstel aanvullend krediet onderwijslocatie Platanenlaan raad 310517

voor: 11 (CDA, PvdA, SP, Sociaal Zevenaar en D66); tegen: 11 (Lokaal Belang en VVD). Misschien toch een leuk college maar dan wel met het CDA erbij. Dat wel vind ik.

Wordt natuurlijk vervolgd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?