Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
juni 29, 2017
Written by , Posted in Lokale politiek

Nieuw logo voor een nieuwe gemeente (deel 1)

Beste lezers en lezeressen,

Amper 12 jaar geleden kreeg Zevenaar na de herindeling met Angerlo een nieuw logo. Het mooie en vertrouwde gemeentewapen dat ook als logo diende werd verwijderd voor een nieuw logo. Dat nieuwe logo bestaat nu nog uit 7 rode stippen (ja natuurlijk, kan niet anders met een rode burgemeester). Ik heb tegen dat logo nog samen met Toon Albers en Paul Freriks actie tegen gevoerd. Al onze argumenten werden niet gehoord (hoge kosten, lelijk logo en ik vond het op een logo van een evenementen organisatie lijken, waar het niet zou misstaan). Maar ja, het gebeurt wel vaker dat je niet door iedereen gehoord wordt.

En ja hoor. De rode club onder leiding van burgemeester Schadd van Rijnwaarden kunnen het ook weer niet laten om gemeenschapsgeld uit te geven. “Wat zou het, het is mijn geld niet”, zullen ze vast denken. Niet schattig dus.

Alternatief was geweest er 6 stippen aan toe te voegen die symbool zouden staat de zes dorpen in Rijnwaarden.

Eén stip was ook genoeg geweest. “de stip aan de horizon” was ooit een omschrijving voor laten we maar zeggen, een meerjarenplanning voor de gemeente Zevenaar. Is trouwens ook niets van terecht gekomen maar dat is niet onverwachts.

Deze alternatieven zouden een stuk goedkoper zijn geweest.

Dat laatste geldt natuurlijk ook als het gemeentewapen van Zevenaar weer als logo zouden gaan gebruiken.

De VVD burgemeester van Zevenaar kan het graaien uit de gemeentekas ook niet laten en doet er vervolgens nog een schepje bovenop door te stellen dat het nieuwe logo komt op het nieuwe gemeentehuis, op de dienstauto’s, de visitekaartjes, enveloppen en briefpapier en als klap op de vuurpijl geeft Staatsen aan dat het ook nog op relatiegeschenken het serviesgoed en eventueel op banners moet verschijnen. Ach, nu vergeet ik bijna de linnen weggeef tasjes te noemen waar ook het nieuwe logo op moeten komen. Over weggeven gesproken. Dit noemen we geld weggeven dat van de belastingbetaler is. Kunnen ze het hele college niet weggeven aan een armlastige gemeente die toch niets meer te verliezen heeft? Het is maar een suggestie hoor.
O jee, ik ben er nog niet. Het nieuwe logo komt ook op de toegangsborden van de gemeente en misschien wel bij de ingang van de outlet. Hoe wil je het hebben.

Nu hebben ze vast bij de gemeente Zevenaar niet alles genoemd voor wat ze voor 60.000 euro kunnen doen. Maar volgens mij gaat dat nu al niet lukken voor dat bedrag. Want dat staat er voor begroot terwijl tijdens het debat over de herindeling nog is gezegd dat Zevenaar de naam en de huisstijl niet zouden wijzigen vanwege de kosten. Maar bij het beschikbaar stellen van het budget voor de herindeling was er plotseling een post ‘nieuwe huisstijl’.

Zat de raad daar te pitten? Ik weet het niet. De enige die daar wel wat aan probeerde te doen waren de SP en de VVD, maar zij kregen geen gehoor. Onbegrijpelijk onprofessioneel vindt hij het en daar ben ik het volkomen mee eens. Dit roept bij van der Schaft wederom vragen op over de keuze van de opdrachtnemer. “foei Zevenaar!” zegt hij. Een suggestie voor de kleur voor een nieuw logo heeft hij ook. IJzig blauw zou dan maar moeten worden.

In ieder geval had niemand het verder opgemerkt dat de 60.000 euro er tussen was geslopen. Ik krijg het gevoel dat het gewoon doordenderen wordt met het nieuwe logo. Was dit nu een slimme zet van de financiën wethouder van Lokaal Belang Gerard Hendriksen of een achterbakse zet voor eigen belang.

Als het inderdaad zo gegaan is vind ik het in ieder geval achterbaks. Foei gemeente Zevenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?