Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
juli 21, 2017
Written by , Posted in Lokale politiek

Het maximale bereikt door de koorknapen van het CDA?

Beste lezers en lezeressen,

Dat komkommernieuws ook interessant kan zijn bewijst de hierna volgende column……. vind ik dan natuurlijk.

Nadat de uitkomsten van de raadsenquête bekend waren gemaakt heeft het college van B&W eindelijk haar verontschuldigingen aangeboden. Ze omschrijven dat als volgt: “Het college van Zevenaar heeft zijn diep gemeende verontschuldigingen aangeboden aan eenieder die in het verleden is getroffen door “niet adequate keuzes” in arbeidsgeschillen.

En hoewel tijdens de enquêtecommissieverhoren en later bij de presentatie in de commissie Middelen al bleek dat er weinig is veranderd in de keuzes en discussie in de raad op 5 juli jongstleden heb ik daar geen verslag van gedaan.

Wel wil ik u nog één slijmerige quote van het CDA ter overdenking meegeven en wel het volgende “Al met al is de raad niet in staat geweest het falende personeelsbeleid op de raadsagenda te krijgen’’, constateert Jan de Nooij (CDA) ,,De raad heeft zich het bos in laten sturen. We hadden door moeten pakken.’’ Het CDA heeft dus boter op hun hoofd want zij hielden toentertijd verdere stappen juist tegen juist tegen. Er zijn toen momenten genoeg geweest om het op de raadsagenda te zetten maar ik was onderhand de enige die dat wilde.

De vergoeding voor twee oud-ambtenaren na het arbeidsconflict

Twee oud-ambtenaren van Zevenaar krijgen van de gemeente een vergoeding van de kosten die zij maakten vanwege hun arbeidsconflict met hun voormalige werkgever. Het gaat om de oud-medewerkers die in maart 2015 door de Centrale Raad van Beroep in het gelijk zijn gesteld nadat zij hun ontslag bij de rechter aanvochten.

Onder hen Paul Kemperman, die inmiddels twaalf jaar tegen zijn voormalig werkgever aan het procederen is. Hij diende in 2011 tevergeefs een claim van 40.000 euro bij de gemeente Zevenaar in. Wie die andere is weet ik niet, een vermoeden heb ik wel. Het lijkt mij dat het om meer dan twee ambtenaren moet gaan die schade hebben geleden door de toenmalige verantwoordelijke portefeuillehouder Jan de Ruiter van de PvdA. Toen nog burgemeester van de gemeente Zevenaar. Dat kan hij trouwens beter niet in zijn CV zetten.

In ieder geval kan ik helaas geen mededelingen doen over de uitbetalingen van de gedupeerden. Daar rust blijkbaar een vertrouwelijkheid op. Misschien in een later stadium dat ik daar nog op terug kan komen. We wachten het maar weer af. Hieronder de links naar de moties tijdens de raadsvergadering van 5 juli ingediend:

AANVAARD Amendement CDA en Lokaal Belang raad 050717 onderzoeksrapport enquêtecommissie

AANVAARD Motie Lokaal Belang en CDA raad 050717 onderzoeksrapport enquêtecommissie-afwikkeling arbeidsgeschillen ou

Men zegt dat van 2002 tot 2015 Zevenaar kampte met 27 arbeidsconflicten waarvan een aantal leidde tot langdurige juridische procedures. Die kostten de gemeente al met al zo’n 3 miljoen euro. In 2005 begon het echte gedonder. De motie hierboven spreekt alleen maar over twee ambtenaren, zoals ik al aangaf. De rest heeft geen schade geleden? Daar geloof ik niets van. Misschien zelfs wel meer dan de twee bedoelde ambtenaren.

En het CDA? Die maken moties met Lokaal Belang over de resultaten van de enquêtecommissie. Slappe hap hoor die kerkgangers. Nu in één keer het brave koorknaapje spelen. Ja, ja. Gelooft u het? Ik in ieder geval niet.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?