Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
juli 22, 2017
Written by , Posted in Lokale politiek

Logo en nieuwe huisstijl (deel 2) waar de VVD en de SP tegen waren

Beste lezers en lezeressen,

Eerder heb ik u al op de hoogte gebracht over mijn mening i.v.m. het vorige stippenlogo van de gemeente Zevenaar en het voorstel voor een nieuw (ja, ja, alweer) gemeentelogo dat na de herindeling met Rijnwaarden dienst moet gaan doen voor deze nieuwe gemeente.
De huidige gemeente Zevenaar tel nu 32.392 inwoners. De gemeente Rijnwaarden telt 10.849 inwoners. Dus laten we het maar houden op zo’n 40.000 inwoners want er worden natuurlijk ook de kleintjes meegerekend die nog niet zo ver zijn om mee te beslissen over allerlei zaken.

And who is the winner? Nou daar komt ie hoor.

Het logo bestaande uit twaalf strepen. Deze 12 strepen symboliseren de twaalf kernen die de nieuwe gemeente zal kennen. De ontwerper van dit logo is Ontwerpkantoor Vonk Specht uit Aerdt.

Oh ja. De Z in het logo is geïnspireerd op de stadszegels van Zevenaar zo’n 500 jaar geleden. Het logo symboliseert dus ook nog eens de verbinding met het verleden en het samengaan van de twaalf kernen tot nieuwe gemeente. Knap bedacht? Nee hoor. Kan iedereen uitvogelen.

Men had beter het oude gemeentewapen van Zevenaar kunnen combineren met het gemeentewapen van Rijnwaarden. Maar dat is nu eenmaal een gepasseerd station. Het was waardeloos, het is nog steeds waardeloos vind ik. Iedereen mag daar natuurlijk anders over denken. En dat voorlopig voor zo’n slordige €70.000 en het restje verwacht ik.

Op de gemeentesite zegt men dat er veel gestemd is. Belachelijk. Niks veel. Nog geen 5 % van de stemgerechtigden noemen ze in Zevenaar al veel. Een referendum zou dan al niet gehouden worden.

In totaal zijn er 2359 stemmen uitgebracht, 942 keer is er gestemd op het logo met de twaalf strepen. Eerst stippen, nu strepen. Creatief he?
Dat zou dan betekenen dat 40% van de stemmen naar het winnende logo gingen. En dan zegt de gemeente ook nog: “Enkele reacties van inwoners op dit logo waren: strak en modern, speels, mooi dat de 12 strepen staan voor de kernen van de gemeente”. Enkele? Inderdaad. Vast een handjevol. En dan nog ga je de gemeente (de belastingbetaler dus) al direct opzadelen met een nieuw logo en alles wat daarbij komt kijken? Briefpapier wapen op het gemeentehuis enz. enz., schande gemeente Zevenaar, zowel de nieuwe als oude gemeente. Jullie verdienen geen gouden eikel, want die bestaat volgens mij niet meer, want de eikels waren toen op geloof ik. Nee, jullie verdienen de gouden komkommer.

En de gemeenteraden van Zevenaar en Rijnwaarden? Die vinden het allemaal niet zo belangrijk lijkt het. Het was er doorheen geslopen heb ik al gehoord. en we konden het niet meer tegenhouden. Slim college toch? Ik heb tenminste geen protesten van welk partij dan ook gehoord. Uit betrouwbare bronnen weet ik wel dat alleen de VVD en de SP geprotesteerd hebben tegen de nieuwe huisstijl en logo, verkwisting van geld .

Uiteindelijk is het natuurlijk gewoon doorgedrukt. Door al die flex plekken hebben ze in dat gemeentehuis achterkamertjes genoeg gevonden verwacht ik.

Ach ja. De wereld draait gelukkig gewoon door.

Morgen kijken naar de binnenkomst van de Tour de France in Parijs. Het blijft trouwens jammer dat het vrouwenwielrennen nog steeds onderbelicht blijft. En alle wereldverbeteraars hier maar foeteren op landen waar vrouwen biet zoveel te vertellen hebben. Niet onbegrijpelijk dat men zich daartegen keert hoor, maar dan zouden ze ook hier in het westen eens wat kritischer naar zichzelf moeten kijken.

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Ik weet wel op wie ik niet ga stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?