Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
juli 29, 2017

Schoolstrijd (deel 2)

Beste lezers en lezeressen, (hoewel, dit is ook niet meer transgender acceptabel)

De volgende tekst werd mij toevertrouwd door Paul Freriks van Sociaal Zevenaar,

“@Democratisch Vandalisme

De parmantige haantjesheren van D66 en Lokaal Belang zijn zoekende maar de weg totaal kwijt. Sociaal Zevenaar wil wel helpen.
Een minuut voor de behandeling van het punt: de school op de Platanelaan komen VVD en Lokaal Belang met een wijzigingsvoorstel. De school moet weer minder kosten en de bijdrage van de scholen omhoog. Deze partijen zijn op alle fronten de zaak aan het verzieken.
En dit wordt door dhr. Staring (Lokaal Belang): “ze hebben nog geluk gehad” en dhr. Polder (D66): “De meerderheid dat is nu eenmaal democratie.”
Hoe driedubbel fout en nog verkeerd denken daarbij. Heren mag ik u eraan herinneren dat goed basisonderwijs en de kwaliteit van schoolgebouwen verankerd zijn in onze grondwet!
En bent u vergeten dat een vorig college en raad de hele zaak rond had en u zo nodig alles weer overhoop moet halen? Door uw schuld staat er nog steeds geen school. En PvdA dat is geen soap. Maar voor de schoolkinderen is dit verdrietig en niet goed! Gelukkig kunnen er nog schoolbesturen een beetje boos worden als ze zien dat de belangen van kinderen verkwanseld worden.
Sociaal Zevenaar, Paul Freriks”

Tot zover zijn reactie op de problematiek m.b.t. de school aan de Platanelaan.

Wanneer ik het goed lees zegt hij in feite bijna hetzelfde als dat ik beweerde in mijn column van 22 mei 2017, (Schoolstrijd (deel 1) toen ik het volgende constateerde:
“Feit blijft dat zowel het college van Burgemeester en Wethouders als de gemeenteraadsleden de signalen, beter gezegd, de bezwaren van het scholencluster gewoon hebben genegeerd. Dus ook de raad die toen meer geloof hechtte aan de wethouder van onderwijs, D66’er Tienke van der Werff dan aan de mensen uit het onderwijs zelf. Nou, die tien die in haar voornaam zit krijgt ze van mij zeker niet. Nu blijkt dat mensen uit het onderwijsveld beter kunnen rekenen dan raadsleden, ambtenaren of wethouder van der Werff zit men weer eens met de handen in het haar en zal het grote vingerwijzen wel weer beginnen. Maar het tij keert misschien want nu gaan raadsleden wakker worden en willen zij er weer een paar miljoen bij. Het blijft natuurlijk een feit dat wethouder van der Werff de raad verkeerd heeft geïnformeerd. Dit is een doodzonde voor een wethouder maar u weet, in Zevenaar mag dat allemaal. Beste raadsleden. Jullie hadden kunnen weten dat het veel meer dan 3 miljoen euro zou gaan kosten”.

Tot zover mijn tekst uit de column van 22 mei jongstleden.

Dus met de rekencapaciteiten vanuit het onderwijsveld valt het best wel mee terwijl op diverse fronten anders beweerd wordt.
De scholen krijgen voor en deel gelijk, dus niet helemaal. Geld voor onderwijs komt grotendeels af van het rijk. De gemeente moet dat goed aan dat product besteden. “Product”, een maf woord maar het wordt nu eenmaal gebruikt in deze context.

Paul Freriks wil de tekorten dekken uit de algemene middelen, daar valt genoeg te halen meent hij. Daar sta ik wat ambivalent tegenover. Laat de raad maar eens keuzes maken i.p.v. een greep doen uit de algemene middelen. Ik begrijp van Paul Freriks dat hij € 800.000 tekort komt. Beste raadsleden. Kijk daar eens goed naar en besluit op basis van argumenten waar je het geld vandaan wilt halen om de school op het juist niveau te brengen.

Voor het amendement van de VVD en Lokaal Belang zie:

AANVAARD Amendement VVD en Lokaal Belang raad 050717 aanvullend krediet onderwijslocatie Platanenlaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?