Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
juli 29, 2017
Written by , Posted in Uncategorized

Transgenders, of: “Beste Liemerianen”

Beste lezers en lezeressen, of moet ik nu zeggen beste mensen? Nee, ik hou het toch maar bij lezers en lezeressen,

Misschien dat u, die dit leest er anders over denkt, en dat is natuurlijk uw goed recht, maar ik heb mij toch echt geërgerd aan de discussie over aanspreektitels van o.a. transgenders. Ik ken een aantal transgenders in mijn omgeving en lees er, waarschijnlijk net als u, veel over. Dus ook over transgenders die zeggen dat ze het juist helemaal niet zo leuk vinden wat nu bijvoorbeeld door het gemeentebestuur in Amsterdam wordt voorgesteld. In sommige gevallen kun wel je gewoon ‘geachte mevrouw’ boven een brief zetten, als je weet dat het om een vrouw gaat zegt het Amsterdamse gemeentebestuur. Ook dat vind ik onzinnig want zeker weten doe je dat nooit. Nu hebben deze transgenders eindelijk een vaste status (ze zijn man of vrouw, meisje of jongen) en nu mag het in één keer niet meer genoemd worden wat je bent.

Ik vind dat we behoorlijk doorschieten in dit emolandje. Je hoeft maar iets te zeggen of te schrijven en er springen weer prompt een aantal mensen als een bok op een haverkist op de schrijver/schrijfster of spreker/spreekster af. Ik vind het af en toe zelfs aandoenlijk hoe men met bepaalde statements om gaat. Sommige mensen lezen de inhoud niet echt, ze kijken vluchtig en oordelen in de trant van “oh ja, dat vind ik ook”, terwijl ze niet weten waar het over gaat. Ik weet het, ja ja, daarvan kan je iedereen beschuldigen, maar het is aan u dames en heren, jongens en meisjes, om daar een oordeel over te vormen en niet door de zogenaamde politiek correcte politici die denken zo gemeenteraadsverkiezingen te winnen. Zielig toch?

Stel je hebt als overheid een bijeenkomst met Duivenaren, Westervoorders, Zeevaarders en Didammers, Rijnwaarden is dan Zevenaar natuurlijk. Dan wordt het dus: beste mensen? Dat kan natuurlijk. Of wordt het beste Liemerianen, al vinden dat niet alle Didammers even leuk, want dar zijn eigenlijk Montferlanders geworden. Liemerianen lijkt trouwens wel veel op Liberalen he? En dan de NS. Omroepers mogen zeggen: “reizigers”. Reizigers? Dat is toch mannelijk. Dus NS. “reizigsters” moet u dan laten oproepen. Wat een gedoe zeg. Vind ik. Nu is het nog niet verplicht zeggen de instanties. Nu niet nee, maar over een paar jaar? Wie zal het zeggen?

U mag het zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?