Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
augustus 10, 2017
Written by , Posted in Lokale politiek

Over wegisweg , moorkoppen, negerzoenen en alle aanhang van Sylvana Simons en Sint Nicolaas uit Turkije

Beste lezers en lezeressen,

U merkt het. Ik blijf trouw aan mijn aanhef.
Iedereen moet natuurlijk eigen keuzes maken. Maar ik vind het betuttelend dat we nu in een keer geen dames en heren (vanwege een paar transgenders die daar moeite mee zouden hebben?) , maar ook geen moorkoppen of negerzoenen (vanwege alle Sylvana Simons aanhangers/sters in Nederland?). Om over het in stand houden van zwarte piet nog maar te zwijgen. Ik heb nog een suggestie voor de Sylvana Simons aanhangers/sters. Laten we de kinderen niet meer leren zingen:

”Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan” maar: ”Zie ginds komt de stoomtrein uit Patara weer aan…”

Want daar komt Sint-Nicolaas uiteindelijk vandaan. Nicolaas van Myra is geboren in Patara te Lycië dat in Antalya, Turkije ligt.

Maar er zijn vast wel meer zaken om op te noemen over dit soort kwesties. Daarover nu even genoeg, want ik hoop natuurlijk niet dat deze versie van een van de Sinterklaasliedjes het haalt, maar daar ga ik het nu niet verder over hebben.

Iets positiefs, dat kunnen we nu wel gebruiken en daar ga ik het nu wel over hebben.

De wethouder van Verkeer Toon Albers van Lokaal Belang heeft onlangs een verstandig besluit genomen. Hij heeft namelijk verordonneerd dat de inhaalstrook van de Arnhemseweg richting Duiven met wegen Methen en Ringbaan-Noord afgezet zodat er tegemoet wordt gekomen aan de klachten van omwonenden uit het appartementencomplex Lonismaat die klagen over herrie door accelererende en remmende automobilisten en motorrijders. En die hebben gelijk vind ik. De linkerbaan wordt vooral tijdens de ochtendspits gebruikt wat langzamer rijdende weggebruiker in te halen die deze weg gebruiken om naar Duiven te rijden.
Natuurlijk zal die situatie niet eeuwig zo aangepast blijven want als over een paar jaar de doortrekking en verandering van de constructie van de Arnhemseweg naar de A-12 en de A-15 bij Duiven een feit wordt niet zo blijven. Je krijg dan verderop een heel andere situatie dan nu het geval is.
Waar omwonenden dan wel meert e maken krijgen is de toename van vereer doordat veel vooral automobilisten via deze weg naar de A-12, A-15 knooppunt zullen rijden En zolang daar geen verbetering in komt in de vorm van een fatsoenlijke rondweg zal de ergernis alleen maar toenemen. Daar lagen bezwaren tegen deze constructie. Of dat wordt doorgezet weet ik niet zeker. Indien dat goed is aangepakt zijn claims kans hebbend. Ik hoor diverse lezingen over die bezwaren. En of die bezwaren zullen helpen? Ik verwacht daar niet te veel van. Ook Toon Albers kan dat niet afdwingen. Als hij net zoveel invloed uit kon oefenen op rijks- en provinciale wegen zoals als nu bij het appartementencomplex bij een gemeentelijke weg (binnen de bebouwde kom is gemeentelijk) dan vrees ik met grote vreze. In ieder geval kan je nu spreken van de weg is weg zoals in de Harry Potter films. Voor hen die het niet weten. De Wegisweg is een straat en daar kopen Harry Potter en de andere Zweinsteinleerlingen hun zaken die ze nodig hebben.

Alleen om daar nu tien jaar lang over te moeten klagen vind ik wel erg lang. Dus Babberichers verenig u en zorg dat de provinciale weg door Babberich met Wittekruis wordt aangepakt om het verkeersveilig te maken. Want daar is nog geen enen mallemoer aan gedaan en zoals het er nu uit ziet gaat dat nog langer dan tien jaar duren eer er misschien iets aan gedaan gaat worden.

Maar goed. Klik op volgende link en u ziet de nieuwe situatie aan de Arnhemseweg. Zie:

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?