Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
mei 12, 2015
Written by , Posted in Algemeen, Lokale politiek

Wachten

Beste lezers en lezeressen,

Helaas kon mijn column op woensdag 13 april a.s. niet in de Zevenaar Post verschijnen zodat alleen mijn bloglezers dit nu kunnen lezen. Jammer, maar het is niet anders.

In deze blog schrijf ik nu eens niet alleen over politiek, maar ook over een dagelijkse gebeurtenis. Leuk voor de variatie vind ik zelf.

Provincie versus Zevenaar:

Een tijdje voorafgaand aan de Provinciale Staten verkiezingen leek het er op dat de Provincie een procedure bij de Raad van State aan het voorbereiden was tegen de komst van een Outlet bij Zevenaar. Even daarna (ook nog voordat de Provinciale Statenverkiezingen plaats vonden) leek de provincie daar van af te willen zien. Mw. Josan Meijers (PvdA) vond als gedeputeerde dat m.n. Arnhem en Doetinchem het maar zelf moesten oplossen met Zevenaar en dat vond ik een goede suggestie. Tenslotte hadden die twee steden hun belang daarbij. Nu komt er na de PS verkiezingen in één keer het bericht dat de Provincie Gelderland toch naar de Raad van State stapt om dat zij denken dat een Outlet ten koste gaat van binnensteden en dorpskernen. Dachten ze in het verleden ook al, maar goed. Zetten ze deze stap nu uit kinnesinne omdat Zevenaar half maart de plannen voor het Factory Outlet Center hebben vastgesteld, maar daarin niet de mening van de provincie had overgenomen? Als dat zo is dan vind ik dat best een beetje zielig. Lekker hoor zo’n steuntje in de rug voor de PvdA als collegepartij in Zevenaar. Zelf kunnen de Zevenaarse PvdA bestuurders in het college met maar twee zetels geen vuist maken tegen de overmacht van Lokaal Belang en op hun PS kameraden hoeven ze voor wat betreft Zevenaar ook niet te rekening. Straks geen op- en afritten Griethse Poort maar ook geen Outlet voor Zevenaar? Maar ja, zo gaat dat wel vaker voor en na verkiezingen. Vooral niet doen wat de kiezers denken dat je gaat doen maar rustig wachten totdat je kans weer komt.

Over wachten gesproken, maar dan niet over politiek:

Want onlangs moest ik er toch aangeloven Een bezoek aan de wachtkamer in het ziekenhuis. “Mijn” wachtkamer was behoorlijk vol. De onderwerpen die ik hoorde liepen niet ver uiteen (ja zelfs ik hoorde het, want men deed geen enkele moeite het stemvolume te temperen). Het ging voornamelijk over alle littekens die men had opgelopen. De reacties naar elkaar liepen wel uiteen. Waar de een vond dat de chirurg zijn/haar best had gedaan vond de ander het maar prutswerk. Goed, dat heen en weer gepraat ging nog. Maar dat vond ik niet van de resultaten van die gesprekken. De een had een oude operatiewond over zijn buik, een ander weer op haar rug, maar er waren ook onzichtbare littekens die nog verder verborgen zaten onder kleding. Mensen kinderen zeg, hadden ze dat maar zo gelaten. Maar nee hoor. Veel werd letterlijk open en bloot geshowd. Gelukkig stopte dat toen één van de medespelers uit dat gezelschap door de assistent binnen werd geroepen. “Eindelijk” dacht ik, dus ik slaakte een zucht van verlichting. Te vroeg bleek echter. Want er kwam iemand de wachtkamer in die duidelijk een kennis was van een andere mevrouw die er al zat. Die begonnen in één keer te praten over hun eerste liefdes. Het werd bijna lyrisch, waardoor ik mij niet aan het gevoel kon onttrekken dat zij beiden nu wel erg ongelukkig moesten zijn. Maar goed. Misschien ben ik wel zo gelukkig dat ik geen flashbacks heb over vroegere liefdes. Natuurlijk waren die er wel. Ik heb er alleen geen nostalgische verlangens naar. Maar goed. Aan het wachten in het ziekenhuis kwam eindelijk een eind. Na ruim een half uur was ik klaar in het ziekenhuis. Ik hoefde gelukkig niet meer te wachten.
Zoals u ziet, wachten kun je op vele manieren beschrijven.

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?