Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
juli 21, 2015
Written by , Posted in Algemeen

Rookgordijnen

Beste lezers en lezeressen,

“Rookgordijnen”, daar ga ik het over hebben, terwijl het niet eens over politiek gaat. Kunt u nagaan. Rookgordijnen opwerpen gebeurt dus niet alleen in de politiek maar overal om u heen.

Geen nieuws is niet altijd goed nieuws maar nu ik dit schrijf is er gewoon geen spraakmakend politiek nieuws. Vanuit de politiek in de Liemers zal het naar verwachting de komende weken van zomerreces sowieso wel rustig blijven.

Ik schrijf daarom in deze column over persoonlijke belevenissen. Want er gebeurt altijd wat. Jazeker, ook in uw omgeving gebeurt er altijd wel iets waar je over kan schrijven of na kan denken.

In de caravan verblijven doe ik graag. Maar eerlijk is eerlijk, dat kan je eigenlijk geen kamperen meer noemen. Een mooie plaats met veel voorzieningen in de caravan maken het verblijf daar heel aangenaam. Ik blijf mij verbazen over het gedrag van sommigen op een camping, gebeurt ook bij uw naaste buren misschien? Het afgelopen weekend, vooral vrijdag en zaterdag was het weer tijd voor de Barbecue. Dat kan een leuke en gezellige bezigheid zijn behalve wanneer zoals bij sommigen dat proces begint en soms ook eindigt met een gigantisch vieze stank en rookontwikkeling. Spiritus gebruikers zijn er helaas nog teveel onder die groep. Niet dat ze het drinken hoor, hoewel, je weet maar nooit. Bestaan er trouwens nog spiritusdrinkers? Ik weet het niet. Maar goed. Spiritusgebruik bij barbecueën zou eigenlijk verboden moeten worden. Is ook slecht volgens mij. Die dampen komen lekker binnen in je longen en de smaak van het vlees wordt er ook niet beter van.

Een ander fenomeen bij mooi weer is terrasbezoek. Ja voor rokers dan. Niet rokers gaan meestal niet op het terras zitten want dan worden ze weer onbewust “weggejaagd” door andere rookontwikkelingen dan bij het barbecueën het geval is. De rokers dus. Niet dat ik pleit voor een rookverbod op terrassen hoor. Dat vind ik namelijk echt intolerant. Wordt het echt Amerikaans, en zoals meer dingen in de USA ben ik daar niet zo van gecharmeerd. Maar dat is een ander verhaal. Terug naar de rokers. Ik rook dan zelf gelukkig niet (meer) en vind het nu vies. Maar een totaalverbod vind ik lichtelijk overdreven. Nee, ik pleit eigenlijk voor het feit dat ook rokers rekening kunnen houden met hun omgeving. Dus geen sigaretten of ander rookwaar op de asbak laten liggen verdampen en als het even kan de goede kant op blazen om zo de overlast voor de niet rokers te beperken. En wie weet zullen de terrassen dan wel vaker bezocht worden door iedereen.

Nog meer rook. Ja hoor. Vuurkorven. Die korven schijnen voor veel mensen overlast te veroorzaken. De was binnen halen enz. als het om je heen begint te roken is op zich al niet echt gezellig toch? Hoewel ik dat ook niet vind van tussen de was zitten. Maar ieder z’n meug natuurlijk. Je kunt je afvragen waarom hebben die mensen die korven eigenlijk in de tuin staan? Voor de gezelligheid wellicht. Maar of je daar anderen nu overlast mee moet bezorgen betwijfel ik. Is ook niet echt gezellig toch?

De rook is nu wel genoeg aan bod geweest vind ik. Want ik zei het al. Weinig tot geen politiek nieuws uit de Liemers levert voor mij dan ook weinig politieke tekst op. Mocht het zo stil blijven aan deze kant van de Breulie, het zij zo. Dan schrijf ik er misschien nog wat eigen belevenissen tussendoor. Na het zomerreces zal ik vast en zeker weer wat politiek nieuws kunnen melden.

Ik wens iedereen een fijne, schone en veilige vakantie toe. En laten we met z’n allen wat rekening houden met elkaar zodat we in ieder geval geen rookgordijnen voor anderen opwerpen.

Tot de volgende keer maar weer.

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?