Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

standard
augustus 11, 2015
Written by , Posted in Algemeen, Lokale politiek

Zomervakantie in Nederland

Beste lezers en lezeressen,

Ik heb heel Europa doorgereisd voor mijn werk, maar ook veel vakanties in Europa doorgebracht. Wat mij, net als de meesten van u denk ik, altijd aantrok in veel landen tijdens de zomervakanties, was het bijna gegarandeerde mooie zomerweer. Misschien wel (nu helaas) door de klimaatverandering werden we dit jaar verrast door heerlijke augustus temperaturen in Nederland. Dus zijn wij hier blijven “hangen” en dat was achteraf geen slecht idee. Veel wandelen, fietsen en weinig uitstoot van uitlaatgassen zijn het gevolg. Wij wanen ons bijna in Frankrijk. De sfeer daarvan is snel gekopieerd want stokbrood, Franse wijn en kaas zijn in Nederland volop verkrijgbaar. Gek is wel dat je dan dingen doet waar je normaliter geen tijd voor hebt of vrijmaakt. Wat dacht u van teennagels lakken bij je partner. Echt waar. Zij blij en als zij blij is wordt jij het vanzelf ook.. toch?

Ik moet wel wennen aan het ritme wanneer ik in Nederland blijf. Ik betrapte mijzelf erop dat ik steevast tegen kassières en winkelbedienden zei: “Prettig weekend hoor”, terwijl het pas dinsdag was! Maar ondanks dat, wensten zij het mij terug. Ze keken wel een beetje meewarig. Dachten vast dat ik een beetje in de war was.

Onze vakantie speelt zich in ieder geval af in/om de caravan vlakbij huis. Vakantie houden met hotelbezoeken afleggen kan natuurlijk ook.
En daar is in Zevenaar een initiatiefnemer in geïnteresseerd. Locatie? Het oude postkantoor aan de Markt, daar wil men een hotel/ restaurant beginnen.

Gesprekken, geëntameerd door wethouder van Norel tussen Solidiam uit Amsterdam en de initiatiefnemer hebben tot niets geleid. Solidiam zal echter geen barrières opwerpen aldus van Norel. Al met al vond ik het een goede poging van haar. Het pand is een gemeentemonument, dus dat is in het verleden goed geregeld, waardoor Zevenaar automatisch zeggenschap blijft houden over deze locatie. Ook een hotel/restaurant past, vind ik tenminste, goed in het centrum. Alleen loop je dan wel tegen het parkeerprobleem aan. Ik ben zelf ook van mening dat er in ieder geval bij alle inbreidingslocaties er gezorgd moet worden voor parkeren op eigen terrein. Kan dat niet, dan moet Zevenaar simpelweg geen vergunningen afgeven. Of een parkeerplaats achter het hotel zou lukken weet ik zo niet. Het postkantoor heeft een vloeroppervlak van 570 vierkante meter en het complete terrein bestrijkt 840 vierkante meter. Er is dus ruimte achter het voormalige postkantoor. Blijkt dit onmogelijk dan rest de hotelexploitant nog een mogelijkheid en dat is het invoeren van gratis parkeren voor hun hotelgasten in de parkeergarage aan het Masiusplein, betaald door het hotel natuurlijk, die dan mensen in dienst heeft die nadat de hotelgasten op een parkeerstrook hebben geparkeerd en ingecheckt de sleutel van de auto van de hotelgast krijgt en die dan parkeert in de parkeergarage. Ook het personeel moet parkeerplaatsen hebben. Dus daar moet ook ruimte worden gemaakt. Uiteraard tegen betaling want het exploiteren van de parkeergarage in Zevenaar is zeer kostbaar. Tenslotte is Zevenaar een parkeeronvriendelijke stadje wat o.a. te danken is aan Lokaal Belang en wethouder Nijland (CD). Daardoor is de parkeergarage het vijfvoudige van het bedoelde gaan kosten. In 2005 werd het dossier overgenomen door Lokaal Belang en het CDA. Dat was natuurlijk machtspolitiek waardoor de parkeergarage een paar jaar later door de raad werd geduwd. Tegenstand door de toenmalige oppositie hielp niet want het CDA en LB waren samen oppermachtig en die hielden zich aan hun coalitie afspraak. Als gevolg hiervan kost de parkeergarage de hoteleigenaar natuurlijk extra geld.

Maar als men a.d.h.v. een marktonderzoek (hoe toepasselijk op de Markt) positieve resultaten verwacht, is dat een kwestie van kosten en baten analyses. Wethouder van Norel zal aan het realiseren van dit project vast wel meewerken. Maar of het allemaal even realistisch is gezien de door mij te verwachte gigantische kosten moeten we maar afwachten.

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?