Welkom op mijn blog! Lees hieronder mijn berichten over de lokale, provinciale en landelijke politiek.

Over mij

Rhea met dummyWelkom op mijn blog

Wellicht ben ik al bekend, beroemd of berucht bij een aantal van u. Toch neem ik hier de moeite om nog een klein stukje over mijzelf te vertellen:

Mijn volledige naam is Laurens Jan Jansen, zeg maar Louis. Ik ben geboren op 20 maart 1949 in Arnhem. Ik ben gehuwd en heb drie kinderen en een kleinzoon. Tegenwoordig hebben mijn vrouw en ik er een nieuwe vriendin bij. Het een prachtige Weimaraner die eind september 2016 voor ons moest verhuizen van Onstwedde naar Zevenaar. Zie foto:

Na de middelbare school ben ik gaan weken als transportplanner waar ik net zo vaak in het buitenland zat in een de vrachtwagen als op kantoor. Rijden vond ik leuker. Wat meer avontuurlijker. Nadat ik daar de ervaring had opgedaan die ik genoeg vond ben ik gaan werken bij de Billiton in Arnhem als beveiligingsmedewerker. Heel prettig gewerkt maar helaas moest de Billiton sluiten. Daarna ben ik bij een detacheringsbureau als intercedent gaan werken. In 1996 werd ik raadslid. Dat duurde tot 1998, toen ik werd gevraagd om namens de VVD Zevenaar wethouder te worden.

In 2005 stopte dat wethouderschap na de verkiezingen i.v.m. de gemeentelijke herindeling van Zevenaar met de gemeente Angerlo. Ik werd weer raadslid van april 2005 tot maart 2013 voor (nog steeds) diezelfde partij. Daar ik een behoorlijk negatief artikel wilde schrijven en ook uiteindelijk heb gepubliceerd over de landelijke VVD en mij dat door bestuur en fractie van de VVD in Zevenaar niet in dank werd afgenomen kon ik niet anders dan mijn partij lidmaatschap opzeggen. Ik kwam met mijn eigen naam uit als Louis Jansen van de fractie Jansen. Daarmee ben ik gestopt na de verkiezingen van 2014. Ik was inmiddels 65 en vond het genoeg zo.

In 2013 ben ik begonnen met het schrijven van artikelen op mijn blog over de lokale politiek en later ook in het huis aan huisblad de Zevenaar Post. Dat laatste stopte in maart 2016. Waarom weet ik niet. De officiƫle lezing was dat de directie van het nieuwsblad geen politieke columns meer wilde plaatsen in de Zevenaar Post. Nu werken ze met anderen. Of dat een verbetering is? Dat laat ik aan de lezers en lezeressen over.

Nou, dit lijkt mij wel voldoende voor u om te weten. Ik wens u veel leesplezier op mijn blog.

m.vr.gr. Louis Jansen

Aan me hoela Algemeen belang Alweer de Ruiter asielzoekers en overspannen reacties Bestuurs cultuur denderen door de raad fiets veilig Foutje bedankt Heel lokaal Het waait behoorlijk Hoe gaan we met elkaar om? Inhalen Babberichseweg verboden kultuur met een k Lijden en leidingen omissie over communicatie Recht door zee salamitactiek Stemrecht veel gedoe Verkiezingsstunt vervolg 2 Vrij fietsen Winkelhart onder Angerlo Zeurende raadsleden?